View Cart  Checkout

Utgivare/förlag

YF

Beskrivning

Ystadiana 2005 har fått samlingsnamnet "Heliga kläder"  efter den stora utställningen som fanns på Klostret i Ystad under 2004-05. 17 i ämnet sakkunniga artikelförfattare har bidragit till denna högintressanta bok. Det är inte bara en bok om kyrkliga skrudar utan även en generalmönstring av Ystads andliga kulturarv från medeltid till nutid.
2005 valde Ystads Fornminnesförening att låta det årets Ystadiana handla om "Heliga kläder". Anledningen är främst att Klostret hyser en mycket unik utställning till och med 2005 med samma namn.

Ystads Fornminnesförening hoppas att boken ska erbjuda en spännande och annorlunda läsning om en värld som sträcker sig från medeltid till nutid, från vadmal till silkessammet och som inryms i titeln Heliga kläder!