Ystads kulturhistoriska förening

Programknapp1

Subrosaknapp1

om Ystads Fornminnesförening

från och om föreningen samt våra partners

program, kurser, utställningar och resor

trädgårdsgruppen
Sub Rosa

Produkterknapp1

Remissknapp1

Medlemsknapp1

Kontaktknapp1

böcker och innehållsförteckningar

YFs remissvar till kommunen

medlems-inloggning och -information

kontaktinformation och adresser

arkivknapp2

Sparade händelser,  program och bildarkivet.

Nytt och aktuellt      2019-05-15

• Nytt namn och annat nytt!
    Se Nyhetssidan!
    Gå till nyhetssidan via knappen ovan eller genom att klicka här på nyheter>> ...
  • Nu finns årsmöteshandlingarna för 2018 på medlemssidan (kräver inloggning) under länken: “Mer YF-information
  • Klicka på bildknapparna ovan för att gå direkt till resp sida.

Ystadiana 2018

yd_2018
yd_20180001-v2

YA-m_text-blå-bg
YA-annonser

OBS! Namnbytet YF -> YKHF

YKHF

Lördag 18 maj kl. 8.00

OBS !från Hamntorget i Ystad

Bussutflykt till
Esrum Kloster på Själland

Vi åker genom det danska landskapet och stannar på vägen för en fika. Framme får vi en rundvisning med guide som berättar om hur klosterlivet var på medeltiden. Vi äter en lunch med inslag av medeltiden. Därefter får vi en rundvisning av klosterträdgården och får höra lärorika historier om munkarnas medicinska kunskaper. Berättelserna kryddas med smakprover. Eftermiddagskaffe i bussen. Beräknad hemkomst till Ystad kl. 18.00. Avgift 900 kr, medlemmar i Ystads Fornminnesförening 850 kr, där allt ovan ingår. Föranmälan till Klostrets reception 0411-57 72 86 och betalning till Ystads Fornminnesförenings bankgiro 890-2868 eller swisha till 123 510 55 23 senast 10/5.
Anmälan är bindande.

Se mer här (klicka på bilden, lånad från Esrum klosters hemsida):

Esrum kloster

Sub Rosa

Klostret

Onsdag 15 maj kl. 19.00

Ystad, staden på gränsen till det stora krigets efterdyningar

Föredrag av historikern Mats Hellstenius om händelseutvecklingen
i det södra Östersjöområdet för 100 år sedan. Förbokning till Klostrets reception 0411-57 72 86. Entré 80 kr.

Klostret

Torsdag 23 maj kl. 14.00

Visning på Klostret

Visning av utställningen ”För 100 år sedan…”. En tillbakablickande utställning med utgångspunkt från första världskrigets slut med ned-slag i den tidens Sverige och Ystad. Ingen föranmälan. Entré 50 kr.

0T1A5661

Invigningen 15/6 2017, Kent Mårtensson kommunstyrelsens ordförande tar emot klostermodellen i brons av YFs ordförande Per-Axel Sjöholm.
Foto: Lucas Gölén